en sy- og strikkeblogg

søndag 13. september 2009

Use the force...

Star Wars og heltene derifra er blandt figurene med aller høyest stjerne hos gutta i huset, store som små... Så da jeg i fjor vinter kom over denne oppskriften med stiliserte figurer av R2D2, Storm Trooper, "MAY THE FORCE BE WITH YOU" og Star Wars logoen, ble familiens mannlige flertall overraskende interessert i strikking. Hvem sier at strikking og stjernekrig ikke er kompatibelt??

Luer til Mannen og Storebror ble strikket i en fei, og var i bruk store deler av vinteren. Da de nylig ble pakket opp igjen fra sommerdvalen, viste det seg altså at "the force is weak in this one", og møll hadde angrepet. Jeg burde kanskje valgt å brodere Storm Trooperen på istedenfor R2D2... Alt oppstyret gjorde at også Lillebror ble interessert, og KREVDE å "Artudutu" lue han også (ikke alltid like greit å uttale engelsk bokstavering for en 2-års liten tass!). Har dessverre helt glemt å ta bilde av dette årets Star Wars bidrag før det ble sendt med i barnehagen, to boldly go where no one has gone before... (Uffda, nå blanda jeg kortene, og avslørte samtidig store nerde fakter... Var ikke dette en strikkeblogg??) Den er temmelig lik de store gutta sine, med R2D2 i front, men med teksten "May the force be with you" strikka inn rett over vrangborden. På et så lite hode rakk det nesten rundt... (o:

Aldri har det vært så lett å verve modeller til dokumentasjon av strikkingen min! Både Lillebror, Storebror, Mannen og til og med Margrethe på barneTV stilte velvillig opp! Takk! Mulig det blir flere sånne luer framover, kjenner en hel del små (og store) jedi apprentis'er rundt omkring...


Garn: Babyull, 1 nøste svart pr lue, rester til brodering (maskesting) av motiv.

Oppskrift: Free Knitting Charts

Det ble forresten liksom ikke plass til duBedåre-merkelapper på disse luene, det ble somehow altfor sukkersøtt i forhold til mektige Star Wars krefter. Noen ganger må man bare kjenne sin besøkelsestid.

8 kommentarer:

 1. Utrolig flotte luer! Og de monsterbuksene dine er knall! Likte haien særlig!

  SvarSlett
 2. Heia!
  Kjeme flott blogg, med masse fine strikke saker:)
  Det er gøy å kjøpe garn,ja;)

  SvarSlett
 3. Så flotte luer, tenker gutta likte de ja. Synes pulsvantene dine lenger ned var så fine også. Og sauen Shaun da! Kan gjerne se på barnetv når det er sauen shaun (Og her har barna vokst ifra barnetv de er 12 og 16) synes han er så kul hehe.

  Ha en fortsatt fin kveld :)

  SvarSlett
 4. Hei!! Fantastisk fine strikkerier her. Det er det som er så morro med å dra på bloggrundebesøk, plutselig kommer en blogg med så mye inspirasjon som passer akkurat til meg:) Og da blir jeg så glad at den bloggen må rett på min liste:)
  Takker for at du har tatt turen innom meg og at du vil være med på min lille julegavekalendertrekning:) Det kan jo godt bli deg som stikker av med den STORE premien:)
  Ha en deilig dag - og det første jeg skal gjøre i kveld er å legge opp til monsterbuksa har nemelig leita etter den oppskrifta i årevis:)

  SvarSlett
 5. Hei! Takk for koselig kommentar i bloggen min. Du lager utrolig mye fint, de luene til gutta dine er jo bare herlige. Mønsteret på gensertunikakjolen jeg strikker, er i et av de nye heftene til pt-design, skal vi se.... nr. 97.

  SvarSlett
 6. Så utrolig kule luer. Er det mulig å få oppskriften på selve luen også? Det så ut som den hadde så fin passform :-)

  SvarSlett
 7. Helt enkelt geniale luer!!!
  Jeg kjenner en del smågutter som hadde bodd i disse luene ja.

  SvarSlett
 8. Heisann!
  så utrolig mye fint du lager!
  Elsker strikking og hekling selv, men er ikke noen mester i å strikke mye mønster med masse farger. Hvilket garn har du strikket luene i? strikker en del til guttene mine, men de nekter jo å gå med ull luene hvis jeg ikke forer de med fleece. HAr du oppskriften til luene forresten, eller vet du hvor jeg finner den?
  Er gravid med mitt tredje barn, og foreløpig har jeg bare laget rosa ting, men vet jo ikke hva det er, har bare en magefølelse, får satse på dn stemmer;-)
  Bloggen din er herved lagt inni mine favoritter, blir nok en del besøk her i perm.tiden:-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...