en sy- og strikkeblogg

onsdag 30. november 2011

Helomvending

Opp og ned og opp-ned. Finurlig vest og interessant konstruksjon. Og litt langtekkelig strikk i noen partier... Syltynt garn og pinne 3 er en kombinasjon som virkelig tester tålmodigheten, men aiaiai så verdt det! Lett og delikat plagg, med forseggjorte detaljer gjorde at smilet ble større og større underveis i prosessen.

Inntil jeg spurte mamma om hun kunne stå modell, det er letter å ta bilder selv enn å instruere andre mens en selv står foran kamerat. Dessuten kler hun vesten godt, eller hva? Det ryktes jo at modeller tjener stort på oppdragene sine, men det sies også at modellyrket er beinhardt, men usunt kropps-fokus, spisse albuer (i flere betydninger) og kynisk miljø. Jeg trodde jeg skulle slippe billig unna det med den relativt uerfarne modell-mamma'n min. Som fikk servert både kaffe og lunsj, mest sannsynlig litt usunn... Men etter å ha svinsa noen runder i den nye vesten min, sett seg i speilet, og mottatt komplimenter fra meg om at hun kledde vesten (at jeg aldri kan lære å passe munnen min!), hadde hun jammen fått smaken på denne vesten! Om jeg kunne tenke meg å strikke en til? EN TIL? Med NYE 930 meter med sytråd på pinne 3? Neppe...

Etter et par måneders betenkningstid, en passert mamma-bursdag og en jul som nærmer seg med stormskritt, kan jeg allikevel røpe at jeg har noe hemmelig på pinnene. Pinne 3. Og at jeg igjen koser meg med det. Prestefru Geilsk kan sine saker, både garnvalg og ikke minst design. Det er deilig å være norsk i Norge med dansk strikketøy!Men tror du ikke vi glemte å ta bildet av verket snudd opp ned? Altså med hullstrikkpartiet som liv og ribbestrikkfeltet som bryst? Å joda. Antagelig fordi den varianten ikke var spesielt fordelaktig på oss frontale... Men enten får du tro meg på mitt ord, vesten kan brukes på to ulike måter, som gir to totalt forskjellige uttrykk. Eller så får du besøke Geilsk sine nettsider, se på bildene, la deg friste, og mest sannsynlig kunne vente på at en av fristelsene (du ikke klarte å motstå) ankommer din postkasse før du vet ordet av det. Ikke si at jeg ikke advarte deg!

Facts:
Oppskrift: Håndevending av Bente Geilsk
Garn: Geilsk Tynd Uld, farge 2 (petrol aktig)
Forbruk: 162 g
Pinner: 3 mm
Str: L
Endringer: Ingen? Er det mulig? Det har nok aldri skjedd før!

10 kommentarer:

 1. Nydelig vest og farge. Må titte på denne Geilsk.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Kjempe fin!!
  Nydelig farge,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 3. Vilken läcker väst! Och både du och din mamma klär fint i den :)

  SvarSlett
 4. Når jeg så den tenkte jeg med en gang, du har strikket Geilsk! Helt super. Så lekker design, hun har bare så utrolig fine detaljer. Jeg fikser bare ikke strikkefastheten desverre. Men et toppstykke hadd ejo ikke värt helt feil...

  SvarSlett
 5. Kjempefin vest til dere begge! Men ja, den var utrolig fin til moren din, enig i det! Jeg har også falt for Geilsk, og har to vester liggende som jeg ikke har begynt på enda. En av de er denne, så det var fint å høre at du ikke måtte gjøre noen endringer i mønsteret. Er så heldig at de selger garn og mønster for Geilsk i Arendal :-)

  SvarSlett
 6. Så utrolig fin vest! synes dere kler den kjempegodt begge to! Så snill du er mot mamma'n din... :)
  Også skriver du så morsomt!

  Tusen takk for strikkedukkekommentarer hos meg!!! :D

  SvarSlett
 7. Hvor er den bare flot til dig, den fremhæver din figur...skøn farve.

  SvarSlett
 8. Utrolig fin vest, og hvilken jobb!!!

  SvarSlett
 9. For en nydelig vest! Fristende... Dere kledde den veldig godt begge to! Deilig med en lett og luftig vest som varmer akkurat passe.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar så jeg ser at du har vært her. Kommentarer er bensin til kreativiteten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...